Koivunmahlajuoma

Raikasta koivunmahlaa suoraan
Suomen puhtaasta luonnosta.

Lagrima Arctica

Kuusenkerkkäkuohujuoma

Sparkling Spruce Sprout

Boris - Maitohappobakteerijuoma

Boris – with live lactic cultures

Nothing brings people together like good drink

Borislav – Se joka taistelee kunniasta

Kun hevosen laukka kuuluu kaduilla, teillä, metsissä, lähellä, kaukana ja vapauden kotka lentää taivaalla, saapuu ratsastaja iänikuinen: Boris. Hän löytää perille, hän tuntee tien. Tuo valkopartainen kasakka ratsastaa hevosellaan tuoden eri kansoille ikivanhan viisauden ja vangitsemattoman voiman. Hän ei ole sidottu yhteenkään paikkaan, hänen tehtävänä on ainoastaan viestiä se jota solumme kuuntelevat. Niin vimmatusti kaipaavat. Hän on vuosikymmenien takainen ratsastaja, valkopartainen kasakka ratsastaen ilta-aurinkoon luoden hehkua maailmaan yhdistäen kansakunnat tanssillaan ja lämpimällä käden puristuksellaan. Kun tuo valkopartainen kasakka astuu hevosensa selästä, kutsuu hän yhtymään tanssiinsa. Musta takki päällään ja keltainen silkkivyö vyötäisillään alkaa vanhan kasakan tanssi. Hymni luonnolle, alkulähteillemme ja kansakunnille. Hän tanssii eikä tunne huomista. Ratsastajan tanssi kuiskii vuosikymmenien takaista tarinaansa. Läsnäolon voiman ja ikivanhan viisauden aistii hänen liikkeistään. Jättäen jäljen aisteillemme. Itä, länsi, pohjoinen tai etelä. Tanssikoon harmonista tanssiaan eri ilmansuuntien kansat Boriksen kanssa. Kädenpuristuksensa on lämmin, aistikas ja ystävällinen. Kun hän ratsastaa eteenpäin, jää hänen tanssinsa elämään synnyttäen menneisyydestä vahvaa tulevaisuutta. Hänen matkansa on pitkä, mutta hevosensa on uupumaton laukkaaja ja vapauden kotka ikivanha ja pettämätön ystävä. Voimansa niin suuri että se ei mahdu raameihin. Koska tuon kasakan tanssin voimaa on mahdotonta vangita, työskentelee hänelle harmoniset aineet kuvaten tätä ikivanhaa viisautta. Borislav, valkopartainen ja ystävällinen kasakka – sinä joka taistelet kunniasta. Sinä jolla on viesti, vaikka matkasi onkin kovin pitkä eikä tanssisi lopu koskaan. Tänään Boriksen voima kuvastaa sinua, tarinaa iänikuista.

Airi Rekilän kehittämä Boris maitohappobakteerijuoma on Suomen ensimmäisiä nestemäisiä ja pastöroimattomia maitohappobakteerijuomia.

Vuosikymmenien ajan kulkenut juoma on maitohappobakteeripioneeri ja ravintokouluttaja Airin silmäterä. Nyt juoma on siirtynyt Airin tyttären miehen firman Mahla Forestin alaiseksi.

Vuosikymmeniä markkinoilla ollut Boris-maitohappobakteerijuoman tarina juontaa jo -80 luvulle kun Airi veti SPR:n paastokursseja. Hän oli äimistynyt kuinka kaikki terveysmehut ovat pastöroituja ja halusikin kehittää pastöroimattoman elävän entsyymieliksiirisen terveysjuoman ihmisille paastokursseilleen, jotka vuosien saatossa muuttuivat puhdistuskursseiksi, sittemmin hyvinvointiviikoiksi. Kotinsa autotallissa alkoi juoman valmistus ja eri variaatioiden kokeilu kuinka luoda juureksista, marjoista ja villikasviksista sellainen sopiva yhtälö, jotka tuottavat maitohappobakteereja, nestemäistä happea ja ylläpitävät terveyttä suolistosta käsin. Pitkä kehitystyö tuotti tulosta ja syntyi Boris-juoma, joka on Airin opetusten lippulaiva. Tuo juoma kuvastaa parhaimmillaan sitä mitä luonnonmukaisuus ja terveys on suolistosta käsin keholle. Juoma aloitti tiensä kohti kuluttajia ja seisoo tänä päivänä omilla vahvoilla jaloillaan.

Boris Maitohappobakteerijuoma sisältää eläviä maitohappobakteereja:

    •    probiootteja
    •    prebiootteja
    •    entsyymejä
    •    flavonoideja

Suolisto on meidän juuret: Jos siellä vallitsee tasapaino bakteerien kesken, tunnemme voivamme hyvin.

Maitohappobakteerit ovat ravitsemuksen keskeinen lähtökohta. Niiden aineenvaihdunta tuottaa happea ja ne suojaavat elimistöä tauteja aiheuttavilta bakteereilta. Probiootit estävät taudinaiheuttajien kiinnittymisen suolistoon ja prebiootit tukevat niitä tässä tehtävässä. Boriksen pH on 3,2 joten se on hapanta mikä on hyvin tärkeää, jotta sen hyvät bakteerit selviävät mahalaukun läpi ilman että vatsahapot, ruuansulatusentsyymit tai sappihapot tuhoavat niitä niiden matkalla kohti suolistoa. Yhdessä flavonoidien ja entsyymien kanssa maitohappobakteerit alkavat elvyttää suoliston bakteerikantaa. Boriksen luontaisesti kasvaneet maitohappobakteerit ovat suoliston omia, luonnollisia bakteereita, joiden teho perustuu niiden kykyyn tarttua suolen limakalvolle, alkaen muodostamaan siellä happea. Terveessä aikuisessa niitä on noin 1,8 kiloa.

Hyvät bakteerit auttavat kehoa selviytymään

Nämä hyvät bakteerit ovat tärkeitä ruuansulatuksessa, ravinnon imeytymisessä ja erityisesti suolen limakalvon toiminnassa, joka on kehomme tärkein immuunijärjestelmän elin. Suoliston limakalvon kunnolla on suuri merkitys kroonisten tautien ehkäisyssä ja koko kehomme hyvinvoinnissa. Jos bakteerien tasapaino järkkyy, voi seurauksena olla monenlaisia vatsavaivoja, kipuja, pahoinvointia, ummetusta, väsymystä tai ripulia. Boriksen maitohappobakteerit suojaavat meitä tauteja aiheuttavilta ”pahoilta” bakteereilta.

Elävät entsyymit

Pastörointi tuhoaa entsyymit ja tuotteesta tulee ”kuollut”. Elimistö alkaa reagoida torjuvasti tällaiseen. Kuolleita tuotteita käytettäessä suolisto käynnistää tulehduksen torjuntatilan, jolloin se tuottaa mm. kaasua ja ilmaa, aiheuttaen terveyshaittoja, emmekä voi hyvin. Entsyymit elävöittävät elimistöämme ja helpottavat elimistömme toimintaa. Maitohappobakteerien istutus elimistöön elävillä entsyymeillä olisi siis elintärkeää.

Luontaista ja tutkittua voimaa

Boris juoma on valmistettu suomalaisessa yöttömän yön ympäristössä kasvaneista juureksista ja marjoista hapattamalla. Tuloksena täysin sokeroimaton sekä lisäaineeton juoma, jossa on n. n. 30 000 000 elävää ja kiinnittynyttä maitohappobakteeria yhdessä grammassa, pH ollessa 3,2 (savolab, tutkimusnumerot: 20116169-6169-4)

Boris Maitohappobakteerijuoma ainesosaluettelo

Vesi, kaali, punajuuri, porkkana, puolukka, ruis, suola