Koivunmahlajuoma

Raikasta koivunmahlaa suoraan
Suomen puhtaasta luonnosta.

Lagrima Arctica

Kuusenkerkkäkuohujuoma

Sparkling Spruce Sprout

Boris - Maitohappobakteerijuoma

Boris – with live lactic cultures

Nothing brings people together like good drink

Lagrima Arctica
– Kuusenkerkkäkuohujuoma

Ensimmäinen kesä oli lämmin, ja sinä kesänä kuusipuu kasvoi iloiten peittämään Suomenmaan. Ensimmäistä kesää kuitenkin seurasi ensimmäinen talvi, synkkä ja toivoton. Se oli pitkää kesääkin paljon pidempi, pidempi kuin pisinkään kuusi. Kylmän talven lopulta väistyttyä, kevätauringon kullatessa hanget ja sulattaessa neulaset, kuusipuu oli pakahtua riemustansa! Ensin se halusi huutaa ja pauhata, mutta tyyntyi sitten, ja ilostansa itki jokaisen oksansa kärjestä yhden ilon kyyneleen
— kuusenkerkän.

Lagrima Arctica eli arktinen kyynel on suomalainen juhlajuoma, joka maistuu luonnon riemulta. Se on väriltään kuparisen keltaista, kuin matalalta paistavan kevätauringon kultaama hanki, ja se kuohuaa vahvana kuin kinokset halkaiseva villipuro. Sen makeus on sitruksisen raikasta kuin metsäkukkien hunaja, sen pihkaisuus on vain inkiväärinen aavistus, kuin nuoren kuusipuun lupauksena aikuisuuden voimasta.

Lagrima Arctica sopii juhlajuomana vaihtoehdoksi kuohuviinille tai samppanjalle, tai osana cocktaileja. Tarjoile sitä suolaisten sormisyötävien, tai raikkaiden ja aromikkaiden jälkiruokien ja leivonnaisten kanssa.

Lagrima Arctica
Sparkling Spruce Sprout

The first Summer was warm, and it was during that Summer that the seedling Spruce cheerfully grew tall over Finland. But the first Summer was ended by the first Winter, a dark and hopeless time. The cold Winter seemed endless, ever longer than the lengthy Summer that came before it. So when at last the frost subsided, when the snow glowed golden in the wash of the Sun and when her needles finally thawed, the Spruce was overwhelmed with joy! At first she wanted to roar and frolic, but then the Spruce settled, and from the tips of her branches it cried a single tear of happiness — the Sprout.

Lagrima Arctica, the Arctic Tear, is a Finnish festive drink made from the sprouts of spruce trees, picked in early spring when they’re still soft, sweet and pale green in colour. In a word, Lagrima tastes like our nature’s happiness: it’s coppery yellow colour is that of snowdrifts gleaming in the low, golden sun of springtime, and it sparkles and foams like the wild brooks of Savonia. It has a citrusy sweetness like the honey of forest blossoms, and an aromatic touch of resin, like a gingerly promise of strength yet to come, made by a young seedling.

Lagrima Arctica is a fine drink made for special occasions, to be served alongside champagne, or as a part of delicious cocktails. Serve it with salty snacks or fresh and aromatic desserts and pastries.

”Metsiemme tummat tarhat tanssien rivissä,
kertovat kauneinta tarinaansa elosta menneestä.
Edellinen sukupolvi tarjosi vapauden,
tänään sitä uusi sukupolvi kunnioittaen.

Niin hiljaa, niin hiljaa, kuulla voi kuiskeen kuusien,
menneisyyden, sen antamien mahdollisuuksien.
Ne nähneet ovat niin kovin monta tarinaa,
tummien tarhojen havinaa.”